Federația Rusă de Fotbal susține că suspendarea din fotbalul mondial este 'nedreaptă' și 'ciudată'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 31-03-2022 16:45

Federația Rusă de Fotbal consideră că suspendarea din fotbalul mondial este „nedreaptă" și „ciudată”.

Alexey Sorokin, membru al delegației Federației Ruse de Fotbal, a criticat joi, în cadrul celui de-al 72-lea Congres al FIFA de la Doha, Qatar, suspendarea Rusiei din fotbalul mondial și a declarat că aceasta este nedreaptă, conform Mediafax.

Vorbind cu jurnaliștii înainte de începerea congresului, fostul membru al Consiliului FIFA a declarat că i se pare „ciudat" faptul că echipei Rusiei nu i se permite să joace în evenimente internaționale.

Rusia este în prezent suspendată din competițiile organizate de UEFA și FIFA ca urmare a războiului din Ucraina. Rusia așteaptă rezultatul apelului făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

„Simțim că fotbaliștii noștri, iubitorii de fotbal au fost tratați pe nedrept; ei nu au nimic de-a face cu acest lucru", a declarat Sorokin, cu o zi înainte de tragerea la sorți a Cupei Mondiale 2022, care va avea loc vineri.

La începutul lunii, Uniunea Rusă de Fotbal și-a declarat interesul de a găzdui Campionatul European în 2028 sau 2032, în ciuda interdicției de a juca fotbal în această țară.