SUA iau măsuri extraordinare din cauza situației din Ucraina: Portavionul USS Harry S. Truman rămâne 'peste program' în Marea Mediterană

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 01-04-2022 08:43

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a aprobat un plan de extindere a șederii portavionului USS Harry S. Truman în Marea Mediterană până în vară, în timp ce invazia rusă a Ucrainei continuă, potrivit doi oficiali americani ai apărării citați de CNN.

Avioanele transportatorului au zburat în ultima perioadă sprijinind eforturile SUA și NATO de a consolida flancul estic al NATO în urma invaziei ruse a Ucrainei. Portavionul a plecat de pe Coasta de Est a SUA în decembrie și acum este de așteptat să fie în Marea Mediterană până în august, a spus unul dintre oficiali. O misiune tipică a portavionului durează șase luni. Trei nave de război ale Marinei SUA care fac parte din grupul de atac general Truman sunt, de asemenea, în misiune.

Desfășurarea de nave vine în timp ce Pentagonul se luptă cu provocarea rotirii unităților pe care le-a trimis în Europa din cauza invaziei ruse din Ucraina. Este de așteptat ca trupa Diviziei 82 Aeropurtate din Europa să fie următoarea desfășurată, deoarece capacitățile lor de răspuns rapid sunt considerate vitale.

În februarie, armata americană a trimis o echipă de luptă formată din aproximativ 4.000 de soldați care fuseseră deja în desfășurare rotativă în Germania pentru încă 60 de zile.