Mesaje de susținere pentru selecționerul Olandei, Louis van Gaal, după anunțul că suferă de un cancer de prostată din anul 2020

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 04-04-2022 12:18

Selecţionerul echipei de fotbal a Olandei, Louis van Gaal, a primit numeroase mesaje de susţinere după ce a anunţat, duminică, că suferă de un cancer de prostată din anul 2020, care însă nu-l va împiedica să participe cu naţionala ţării sale la Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie), informează AFP, citat de Agerpres.

"Gândurile noastre şi rugăciunile noastre se îndreaptă către fostul nostru antrenor Louis van Gaal", a scris pe Twitter clubul FC Barcelona, unde van Gaal a ocupat banca tehnică de două ori. "Rămâi puternic şi însănătoşire grabnică, Louis", a mai transmis Barca.

"În numele comunităţii europene, noi prezentăm cele mai bune gânduri şi urăm restabilire grabnică selecţionerului olandez...Toţi suntem alături de tine Louis", a scris UEFA pe Twitter.

Echipa naţională de fotbal a Olandei şi federaţia olandeză au publicat luni dimineaţă, pe Twitter, o fotografie a selecţionerului alături de o inimă portocalie.

Louis van Gaal a declarat, duminică seară, într-un interviu televizat că suferă din 2020 de un cancer de prostată.

"Jucătorii mei nu au ştiut acest lucru", a declarat van Gaal (70 ani) pentru postul de televiziune RTL, precizând că a fost supus deja la 25 de şedinţe de radioterapie, în special seara sau noaptea în timpul stagiilor de pregătire ale echipei olandeze, repartizată în Grupa A la Cupa Mondială alături de Qatar, Senegal şi Ecuador.

"Jucătorii cred că eu sunt într-o stare bună de sănătate, dar nu sunt", a adăugat tehnicianul, precizând că diagnosticul de cancer a fost pus în 2020 şi tratamentul a început în 2021.

În ultimele patru ferestre internaţionale, van Gaal a explicat că mergea seara la spital, prin "uşa din spate", pentru a primi tratamentul pe care l-a calificat "preferenţial".