Consilierul pentru securitate naţională al casei Albe, Jack Sullivan, vorbeşte despre o schimbare de tactică a armatei ruse în Ucraina

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 05-04-2022 05:54

Rusia intenţionează, probabil, să "detaşeze zeci de mii de soldaţi" în estul Ucrainei, pe măsură ce îşi direcţionează atenţia către sudul şi estul ţării, a declarat luni consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan, transmite AFP preluat de agerpres.

"În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război" pentru a se concentra pe "est şi zone din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului", a declarat Sullivan reporterilor de la Casa Albă.

Jack Sullivan a spus că administraţia Biden va anunţa în zilele următoare o nouă asistenţă militară pentru Ucraina şi a subliniat că noi sancţiuni împotriva energiei ruse sunt, de asemenea, pe masa discuţiilor cu aliaţii europeni.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american a avertizat că următoarea fază ar putea fi prelungită, cu trupele ruse depăşindu-le ca număr pe cele ucrainene. El a descris drept tragice şi şocante imaginile din Bucea, oraş revenit recent sub controlul trupele ucrainene, în contextul regrupării forţele ruse.