Numărul deținătorilor de criptomonede a crescut masiv în ultimul an, la nivel global, în 3 regiuni cheie chiar s-au dublat

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 05-04-2022 07:57

Numărul deținătorilor de criptomonede a crescut masiv anul trecut, aproape jumătate dintre proprietarii din întreaga lume cumpărând criptomonede pentru prima dată în 2021, potrivit unui nou raport.

Gemeni, un schimb de criptomonede fondat de Cameron și Tyler Winklevoss, a chestionat aproximativ 30.000 de respondenți din 20 de țări între noiembrie 2021 și februarie 2022 pentru a oferi o imagine a unui ecosistem cripto în expansiune rapidă. Compania a publicat rezultatele sondajului ca parte a raportului său „2022 Global State of Crypto” distribuit luni de Cointelegraph.

Conform descoperirilor lui Gemeni, adoptarea criptografiei a crescut vertiginos în 2021 în țări precum India, Brazilia și Hong Kong, deoarece mai mult de jumătate dintre respondenți au început să investească în cripto 2021. Numărul acestor respondenți a fost de 54% în India și 51% atât în ​​Brazilia, cât și în Hong Kong. Kong.

În altă parte a lumii, respondenții din America Latină (LATAM) și din Asia Pacific (APAC) au cumpărat, de asemenea, în mod activ criptomonede în 2021, 46% dintre respondenți din America Latină și 45% din Asia Pacific cumpărând primul lor cripto în 2021. 4% dintre respondenți din Statele Unite și 40% din Europa au început să investească în 2021, potrivit raportului.

Gemenii au descoperit, de asemenea, că țări precum Indonezia și Brazilia sunt lideri în lume în ceea ce privește ponderea investitorilor în criptomonede în rândul populației generale. Potrivit raportului, 41% dintre respondenți atât din Brazilia, cât și din Indonezia au declarat că dețin criptomonede, comparativ cu doar 20% în Statele Unite, 18% în Australia și 17% în Europa.

Se pare că ratele de deținere a cripto-urilor sunt, de asemenea, semnificativ ridicate în județe precum Emiratele Arabe Unite, Singapore și Israel, cu 35% dintre respondenți din Emiratele Arabe Unite, 30% dintre respondenți din Singapore și 28% dintre respondenții israelieni raportând că dețin cripto.

Raportul a menționat, de asemenea, incertitudinea privind reglementarea cripto și lipsa de educație ca fiind două dintre cele mai mari impedimente în calea adoptării în masă a cripto. Dintre non-proprietari, 39% dintre respondenții din Asia Pacific, 37% din America Latină și 36% din Europa au spus că există incertitudine juridică în jurul cripto-ului. Treizeci la sută dintre respondenți din Orientul Mijlociu, 24% din Asia Pacific și 23% din America Latină au indicat, de asemenea, că raportarea taxelor cripto i-a ținut departe de a cumpăra cripto.

După cum a raportat anterior de Cointelegraph, Gemini a prezis anul trecut că numărul de investitori cripto din SUA aproape că se va dubla în 2021. Potrivit altor sondaje, numărul de noi investitori cripto din țară a fost mult mai mare decât cel din 2021. Potrivit „ Crypto Perception Report 2022”, lansat de schimbul de criptomonede Huobi în ianuarie, aproximativ 70% dintre proprietarii de criptomonede din SUA au început să investească în criptomonede precum Bitcoin ( BTC ) pentru prima dată în 2021.