India va oferi doze de rapel ale vaccinurilor anti-COVID-19 tuturor persoanelor adulte

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 08-04-2022 18:48

India va oferi doze de rapel ale vaccinurilor împotriva COVID-19 tuturor persoanelor adulte, începând de duminică, a treia doză gratuită fiind însă limitată lucrătorilor din linia întâi şi persoanelor peste 60 de ani care le primesc la centre guvernamentale, informează vineri Reuters.

Ţara a administrat 1,85 miliarde de doze de vaccin în rândul populaţiei sale de 1,35 miliarde. Dintre acestea, 82% sunt doze de vaccin AstraZeneca produs intern şi numit Covishield.

Persoanele peste 18 ani care au primit a doua doză cu nouă luni în urmă, sunt eligibile pentru doza de "precauţie", potrivit Ministerului Sănătăţii, folosind termenul guvernului pentru rapel.

"Adăugăm un strat suplimentar de siguranţă", a declarat ministrul Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, într-o postare pe Twitter prin care a semnalat decizia, potrivit Agerpres.ro.

Programul de administrare a dozelor de rapel a început în ianuarie, fiind limitat la lucrătorii din prima linie şi la vârstnici, fiind administrate în total 24 de milioane de doze.

După prelungirea acestui program, începând de duminică, cei din afara acestor două categorii prioritare vor trebui să plătească pentru dozele administrate la centrele administrate privat, nefiind permisă combinarea vaccinurilor.

Alte vaccinuri utilizate în India sunt cele Covaxin şi Corbevax dezvoltate pe plan intern şi Sputnik V din Rusia.

În martie, Reuters a relatat că India lua în calcul varianta ca toţi adulţii să devină eligibili pentru dozele de rapel, în contextul creşterii numărului cazurilor de infectare în unele ţări şi a dificultăţilor întâmpinate de indienii care nu aveau a treia doză şi doreau să călătorească în străinătate.