Alertă la Mariupol - Regimentul Azov anunță că rușii ar fi folosit o armă chimică

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 11-04-2022 22:58

Regimentul Gărzii Naționale Azov raportează că, înainte de ora 22, trupele rusești au folosit o substanță toxică de origine necunoscută în Mariupol.

"Atenție! Cu aproximativ o oră în urmă, trupele de ocupație rusești au folosit o substanță otrăvitoare de origine necunoscută, lansată de un UAV inamic, împotriva militarilor și civililor ucraineni în orașul Mariupol", se arată pe canalul oficial de Telegram al Regimentului Azov.

Victimele au insuficiență respiratorie, sindrom vestibulo-atactic.

Consecințele utilizării unei substanțe necunoscute sunt în curs de clarificare, a precizat Azov.

Presa din Ucraina citează surse apropiate Ministerului Apărării care declară că probabilitatea ca rușii să folosească arme chimice este foarte mare.

La începutul zilei, Centrul pentru contracararea dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei a raportat că invadatorii ruși doresc să folosească arme chimice împotriva militarilor ucraineni din Mariupol.

Centrul a făcut referire la declarația unuia dintre liderii militanților ORDO, Eduard Basurin.

La 24 martie, președintele SUA, Joe Biden, a declarat că, dacă Rusia folosește arme chimice împotriva Ucrainei, va urma un "răspuns", a cărui natură va depinde de "natura utilizării".