VIDEO Filmul fantastic 'Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore' a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 12-04-2022 08:08

Filmul fantastic „Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore”, cu Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Jude Law, Katherine Waterston, Ezra Miller în rolurile principale, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, relatează News.ro.

Regizat de David Yates, filmul îl prezintă pe profesorul Albus Dumbledore (Jude Law) care află că puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Neputând să-l oprească singur, el îi încredinţează magizoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) responsabilitatea de a conduce o echipă curajoasă de vrăjitori, vrăjitoare şi un brutar Încuiat într-o misiune periculoasă, în care se întâlnesc cu animale fantastice vechi şi noi şi se ciocnesc cu legiunea în creştere de adepţi a lui Grindelwald.

Cu cele mai mari încasări în weekend, 1.111.973 de lei, producţia a fost urmărită de 43.544 de spectatori, potrivit datelor cinemagia.ro.

„Sonic the Hedgehog 2” s-a menţinut pe locul doi, în al doilea weekend de la debut, generând venituri de 566.146 de lei.

„Morbius”, cu Jared Leto, a coborât un loc, până pe trei, în al doilea weekend de la premieră. Filmul a fost văzut în cinematografe de 18.862 de spectatori şi a avut încasări de 440.102 lei.

Comedia de acţiune „Oraşul pierdut/ The Lost City” a coborât trei locuri, până pe patru, în al treilea weekend de la premieră, după ce a fost vizionat de 16.253 de spectatori şi după ce a strâns venituri de 393.891 de lei.

Animaţia „Roşu aprins/ Turning Red”, regizată de Domee Shi, a coborât patru locuri, până pe cinci, în al cincilea weekend de la debut. Filmul a avut încasări de 313.105 lei.

Blockbusterul „Batman”, regizat de Matt Reeves, cu Robert Pattinson, Andy Serkis, Zoë Kravitz în roluri principale, a coborât cinci locuri, până pe şase, în al şaselea weekend de la lansare. Producţia a avut încasări de 130.387 lei.

„Uncharted”, cu Tom Holland şi Mark Wahlberg, a coborât şase poziţii, până pe şapte, în al optulea weekend de la debut, cu venituri de 81.630 de lei.

Filmul de acţiune „Ambulanţa: Salvare contracronometru/ Ambulance”, cu Jake Gyllenhaal, Eiza González, Yahya Abdul-Mateen II, Devan Long în rolurile principale, a coborât şapte locuri, până pe opt, în al optulea weekend de la premieră. Vizionat de 3.223 de spectatori, filmul a avut încasări de 80.420 de lei.

Animaţia „Encanto” s-a menţinut pe locul nouă în clasamentul românesc de weekend, cu venituri de 60.369 de lei.

Filmul românesc „Copacul dorinţelor: Amintiri din copilărie”, în regia lui Andrei Huţuleac, a coborât două locuri, până pe zece, în al treilea weekend de la premieră, fiind vizionat de 2.002 spectatori şi 42.566 de lei.