Freddy Rincon, fostul căpitan al Columbiei, în stare critică după un accident de mașină

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 12-04-2022 09:42

Fostul căpitan al Columbiei, Freddy Rincon, se află în stare critică, cu răni grave la cap, după ce a fost implicat într-un accident de mașină în Cali. Rincon conducea un autoturism în care se aflau alte patru persoane când a intrat în coliziune cu un autobuz, luni dimineață, relatează BBC Sport, relatează Mediafax.

Toți pasagerii din mașină au fost răniți, la fel ca și șoferul autobuzului.

„Freddy Eusebio Rincon a ajuns la spital în această dimineață cu un traumatism cranio-cerebral", a precizat clinica Imbanaco.

Fostul mijlocaș al echipei Real Madrid, Rincon, în vârstă de 55 de ani, a marcat 17 goluri pentru Columbia și a participat la trei Cupe Mondiale.

El împarte cu Carlos Valderrama recordul pentru cele mai multe prezențe la o finală de Cupă Mondială pentru țara sa, având 10 meciuri la turneu.

Rincon a făcut parte din echipa care a pus capăt unei așteptări de 28 de ani a națiunii de a juca la Cupa Mondială, când s-a calificat la turneul final din 1990, și a marcat un gol memorabil în remiza 1-1 împotriva viitoarei câștigătoare, Germania de Vest.

De asemenea, a jucat pentru Napoli, Palmeiras și Santos, precum și pentru Corinthians, pe care a condus-o în 2000 la victorie, la primul Campionat Mondial al Cluburilor FIFA - în prezent Cupa Mondială a Cluburilor.