Cal salvat de poliţişti dintr-o zonă mlăştinoasă a Lacului Şuta, de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 12-04-2022 14:37

Un cal a fost salvat de poliţişti şi voluntari, luni după-amiază, dintr-o zonă mlăştinoasă a Lacului Şuta, de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc, a informat marţi IPJ Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi telefonic de o femeie că pe Lacul Şuta din Miercurea-Ciuc un animal se află împotmolit într-o zonă mlăştinoasă.

O echipă operativă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că un cal alb se află imobilizat şi nu se poate ridica, din cauza afundării în mâl.

Animalul a fost scos în zona mlăştinoasă de poliţişti şi voluntari şi a fost predat proprietarului.

"În urma intervenţiei poliţiştilor, împreună cu persoane voluntare, s-a reuşit extragerea animalului din zona mlăştinoasă, fiind predat pe bază de proces-verbal deţinătorului. Medicul veterinar, din cadrul Biroului, aflat la faţa locului a examinat animalul, constatând faptul că, deşi era epuizat fizic, totuşi acesta s-a ridicat şi a început să mănânce, neavând leziuni exterioare vizibile. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului", se arată în informarea IPJ.