Mihai Stoichiţă, după realegerea lui Răzvan Burleanu ca preşedinte FRF: Sunt încrezător că fotbalul va arăta mai bine

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 12-04-2022 18:02

Directorul tehnic al Federaţiei Române de fotbal, Mihai Stoichiţă, s-a declarat convins că fotbalul românesc va arăta mai bine după cel de-al treilea mandat de preşedinte câştigat, marţi, de Răzvan Burleanu, cu unanimitate de voturi, anunță agerpres.

El a afirmat că s-ar fi aşteptat ca la aceste alegeri să fie mai mulţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al FRF.

"Mă aşteptam să apară şi alţii, dar văd că nu au fost contracandidaţi, era normal să fie aşa. Nu ştiu dacă e un semn bun, e un semn de stabilitate, pentru că afiliaţii apreciază munca de la nivel de federaţie şi din punct de vedere tehnic şi administrativ. Va păstra ca formă aceeaşi linie de echilibru, dar a fost foarte clar mesajul, vrem să ridicăm şi nivelul performanţelor. Asta este foarte important. Pentru că vizibilitatea este la rezultate. Calificările care au fost la fotbal juvenil ar trebui să fie încununate şi la echipa mare. Să sperăm că în mandatul lui Edi (Edward Iordănescu, selecţionerul naţionalei de seniori, n. red.) se va întâmpla acest lucru. Eu nu caut vinovaţi, caut să mă adaptez la realitatea momentului. Sunt foarte încrezător că fotbalul românesc va arăta mai bine în următorii ani. Eu o să fiu bătrân peste cinci ani. Pleiada de jucători de valoare îmi dă încrederea asta. Nu ştiu dacă va mai candida, nu pot să ştiu eu ce se va întâmpla în viitor, depinde de foarte multe lucruri probabil", a spus Stoichiţă.

Oficialul FRF a afirmat că din anumite puncte de vedere este mulţumit de ceea ce s-a întâmplat în primele două mandate ale lui Burleanu ca preşedinte: "În anumite zone eu sunt mulţumit, pentru că am avut premiere în mandatele lui Burleanu, într-o zonă de revigorare a fotbalului, pentru că suferim. Ce vrei să faci? Un copil nu creşte în doi ani. Un copil are nevoie de nu ştiu câţi ani să ajungă inginer şi fotbalist poate mai mult".

Referitor la unanimitatea obţinută de Burleanu, Stoichiţă a exclus varianta ca reprezentanţii cluburilor afiliate să fi fost influenţaţi de faptul că votul a fost public.

"Am văzut că cluburile care în trecut nu erau atât de entuziaste în a vota candidatul care a fost şi astăzi au votat în unanimitate, spune multe treaba asta. Vocile care contestă anumite lucruri ar trebui să se gândească că atunci când vorbeşti nu faci nimic decât vorbeşti. Nu mă întrebaţi pe mine de ce au votat în unanimitate. Frică de ce să le fie? Dacă în public nu ai curaj să îţi spui opinia, cum vine asta? Sunt oameni curajoşi care trăiesc pe picioarele lor", a mai spus Stoichiţă.

Întrebat care sunt cele mai mari realizări ale lui Burleanu ca preşedinte al FRF, Stoichiţă a spus: "În primul rând că am trecut de pandemia aia şi nu ne-a afectat foarte mult, campionatele au mers înainte. Când o echipă ajunge la insolvenţă sau la faliment nu cred că este vina noastră. Sunt societăţi comerciale care se administrează singure".

Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (37 de ani), a câştigat, marţi, al treilea mandat consecutiv la conducerea FRF, el fiind votat în unanimitate de cei 266 de membri prezenţi dintre cei 278 afiliaţi la Adunarea Generală de alegeri desfăşurată la Arena Naţională din Capitală.

Aflat la conducerea FRF din 5 martie 2014, Burleanu a fost unicul candidat la aceste alegeri, comisia de verificare a dosarelor respingând solicitările lui Sorin Răducanu şi Gabriel Şeitan.

Pentru Răzvan Burleanu urmează ultimii patru ani în funcţia de preşedinte, statutul limitând la 3 numărul de mandate al unei persoane la conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu. La momentul respectiv, el avea 29 de ani şi devenea cel mai tânăr preşedinte al FRF.

La scrutinul din 18 aprilie 2018, Burleanu s-a impus încă din primul tur, fiind votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală. Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, component al "generaţiei de aur", a obţinut doar 78 dintre voturile preşedinţilor de cluburi şi ai Asociaţiilor Judeţene. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns niciun sufragiu.