Armata franceză avertizează: Rusia pregătește o 'ofensivă pe scară largă' pentru a cuceri regiunile Donețk și Luhansk

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 13-04-2022 20:09

Armata rusă se pregătește potențial pentru o "ofensivă pe scară largă" în estul Ucrainei în zilele următoare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al armatei franceze, colonelul Pascal Lanni.

"În următoarele câteva zile, poate vreo 10 zile, Rusia și-ar putea relansa eforturile cu o ofensivă pe scară largă în est și în sud pentru a cuceri regiunile Donețk și Luhansk [...] sau chiar pentru a se împinge până la [râul] Dnipro, dacă capacitățile sale îi permit", a declarat Lanni jurnaliștilor, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt a precizat că forțele ruse efectuează lovituri aeriene și bombardamente în Ucraina nu doar "pentru a slăbi coerența sistemului de apărare ucrainean, ci și pentru a perturba mișcările și capacitățile logistice ucrainene", ceea ce explică "distrugerea totală" a aeroportului din Dnipro de către trupele ruse.

De asemenea, el a precizat că "în acest stadiu nu s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește câștigurile teritoriale pentru forțele rusești pe frontul de est".