Elon Musk încearcă să cumpere Twitter, dar își va reconsidera poziția dacă va fi respins: Are un potențial extraordinar. Îl voi debloca

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 14-04-2022 16:04

„Twitter are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”, susține Musk, în urma propunerii sale de a cumpăra gigantul rețelelor sociale, conform cointelegraph.com.

Într-o scrisoare trimisă, joi, președintelui consiliului de administrație al Twitter, Bret Taylor, antreprenorul Elon Musk, cel mai cunoscut pentru că a fondat și a condus Tesla și SpaceX, s-a oferit să cumpere întreaga companie Twitter pentru 54,20 USD pe acțiune, afirmând că platforma de socializare are „ potențial extraordinar” pe care îl va „debloca”.

Publicat de Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA într-un dosar 13D , Musk a declarat că „De când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acest imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat ca o companie privată.”

În continuare, Musk afirmă categoric că această ofertă este „cea mai bună și finală” a lui și, dacă nu este acceptată, „ar trebui să-și reconsidere poziția [mea] de acționar”.

 

Pe 14 martie, Musk a devenit cel mai mare acționar al Twitter în urma achiziției de 9,2% acțiuni.