Cristi Danileț: Promit să nu mai public filmuleţe pe Tiktok dacă ajung judecător CCR

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 14-04-2022 21:24
Actualizat: 14-04-2022 23:29

Judecătorul Cristi Dănileţ, susținut de USR și de Iniţiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) pentru postul de judecător CCR, a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că funcția i se potrivește și promite să nu mai publice filmuleţe pe Tiktok dacă ajunge judecător constituțional.

”Este prima dată când societatea civilă avansează un nume, pentru mine este extrem de onorabil, este o demnitate la care am aspirat de ceva vreme, mi s-ar potrivi profilului. Sunt un luptător pentru independenţa justiţiei şi păstrarea valorilor democratice de mulţi ani”, a arătat Dănileţ.

Despre faptul că a fost suspendat din magistratură, el a  răspuns: ”Până când decizia e definitivă, mă bucur de prezumţia de nevinovăţie. Sunt convins 99 de procente că voi avea câştig de cauză la Înalta Curte. Dacă asta e problema, că Danileţ publică filmuleţe pe Tiktok, prin care arată că are viaţă privată şi face treabă acasă, promit ca judecător CCR că nu voi mai publica filmuleţe pe Tiktok”, a mai comentat el.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu Justiţia şi profesia de magistrat.