Emisiunea filatelică 'Colecţii. Palatul Elisabeta', disponibilă de vineri, în magazinele Romfilatelia

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 14-04-2022 22:10

Emisiunea filatelică "Colecţii. Palatul Elisabeta" va fi disponibilă, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis joi AGERPRES, emisiunea, alcătuită din şase timbre, şase minicoli, o coliţă dantelată şi două plicuri prima zi a emisiunii, asociază costumelor populare din patrimoniul Palatului Elisabeta, imaginile reginelor sau principeselor din Familia Regală a României şi elemente statuare, iar pe plicurile prima zi, imagini de interior din Saloane ale Palatului Elisabeta.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei prezintă un costum tradiţional din Pădureni, 1/2 sec. XX, gospodărie, care a fost purtat de Regina Elena, iar timbrul cu valoarea nominală de 3,80 lei redă un costum de mireasă din Argeş, 1/4 sec. XX, atelier sătesc, care a fost purtat de Regina Maria.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,90 lei este reprezentat un costum tradiţional din Vrancea, 1/4 sec. XX, gospodărie, purtat de Regina Elisabeta, în timp ce un costum tradiţional din Muscel, haină de inspiraţie tradiţională, 1/4 sec. XX, atelier sătesc, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei, a fost purtat de Principesa Ileana.

Un costum tradiţional din Vâlcea, 1/4 sec. XX, gospodărie, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, a fost purtat de Principesa Mărioara, iar pe timbrul cu valoarea nominală de 15,60 lei este redat un costum tradiţional din Romanaţi, 1/4 sec. XX, gospodărie, care a fost purtat de Regina Maria.

Pe coliţa emisiunii cu valoarea nominală a timbrului de 32 lei este ilustrat un costum tradiţional din Olt, 1/4 sec. XX, gospodărie, mai informează Romfilatelia.