Rezultat-șoc în Europa League: Barcelona, eliminată în sferturi, după ce a fost condusă cu 3-0 pe teren propriu de Eintracht Frankfurt

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 15-04-2022 00:07

FC Barcelona a fost eliminată din Europa League de echipa germană de fotbal Eintracht Frankfurt, care s-a impus cu scorul de 3-2 (2-0), joi seara, pe Camp Nou, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.

După 1-1 în tur, Eintracht a condus cu un neverosimil 3-0 la Barcelona, prin golurile înscrise de Filip Kostic (4 - penalty, 67) şi Rafael Santos Borre (36).

Barca a fost de nerecunoscut şi a marcat cele două goluri după minutul 90, prin Sergio Busquets (90+1) şi Memphis Depay (90+11 - penalty). Catalanii au cerut alte două penalty-uri, unul în prima repriză, pentru un fault asupra lui Jordi Alba, şi altul în repriza secundă, pentru un henţ la Rafael Santos Borre. Echipa antrenată de Xavi a avut şi un gol anulat la Busquets (84), pentru ofsaid.

Eintracht a încheiat meciul în zece oameni, Ndicka fiind eliminat (90+10), dar nu a avut emoţii în privinţa calificării.

În penultimul act, Eintracht o va înfrunta pe West Ham United, care a trecut de Olympique Lyon, cu 1-1 (acasă) şi 3-0 (deplasare).

Cea de-a doua semifinală se va juca între BR Leipzig, care a eliminat formația italiană Atalanta, și câștigătoarea din partida dintre Glasgow Rangers și SC Braga. În prelugurile partidei, echipa lui Ianis Hagi se află în avantaj.