SONDAJ CURS - Românii sunt mai îngrijorați de creșterea prețurilor decât de războiul din Ucraina

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 16-04-2022 13:43

Românii sunt mai îngrijoraţi de creşterea preţurilor la alimente, la energie, electrică şi la gaze decât de războiul din Ucraina, relevă datele unui sondaj CURS.

Citește și: SONDAJ CURS - PSD se menține, liberalii sunt în revenire de formă. AUR trece peste USR

Potrivit sondajului, 53% dintre români sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor la alimente, la energie electrică, la gaze şi la alte bunuri, în timp ce numai 18% dintre ei sunt îngrijoraţi de războiul din Ucraina.

Pe locul al treilea se află corupţia, care reprezintă motv de îngrijorare pentru 9% dintre cei chestionaţi.

Un procent de 6% sunt preocupaţi de starea de sănătate a populaţiei şi implicit de funcţionarea spitalelor, iar 5% de criza politică şi de certurile între partide, informează News.ro.

De asemenea, 3% sunt îngrijoraţi de continuarea pandemiei, 2%, de starea învăţământului, 1% de starea agriculturii si 1% de situaţia pădurilor.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie - 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.