Multinaționala belgiană de băuturi și bere Anheuser-Busch InBev își scoate la vânzare participația la 11 fabrici de bere din Rusia

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 22-04-2022 13:50

Anheuser-Busch InBev a anunțat vineri că își va vinde participația sa în joint-venture-ul rusesc AB InBev Efes, ceea ce va duce la o depreciere de 1,1 miliarde de dolari în rezultatele sale din primul trimestru, conform CNN.

Anunțul făcut de cel mai mare producător de bere din lume, cu sediul în Belgia, vine după ce rivalii Carlsberg și Heineken au luat măsuri similare.

În martie, AB InBev (BUD) a suspendat vânzările mărcii sale Budweiser în Rusia și a renunțat la beneficiile financiare de la societatea sa mixtă din Rusia, urmând exemplul altor mari producători de bere, ca reacție la invazia Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o numește "operațiune specială".

"AB InBev a anunțat astăzi că își va vinde participația sa necontrolată în societatea mixtă AB InBev Efes și poartă discuții active cu partenerul său, producătorul turc de bere Anadolu Efes, pentru a achiziționa această participație", a precizat AB InBev într-un comunicat.