Părintele Constantin Necula s-a dezlănțuit din cauza războiului: 'Putin a murit fără să ştie'

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 24-04-2022 00:28
Actualizat: 24-04-2022 22:23

Părintele Constantin Necula s-a dezlănțuit din cauza războiului din Ucraina. Acesta spune că Vladimir Putin este mort, făcând probabil aluzie la faptul că un om credincios nu ar putea porni un război. Părintele îi îndeamnă pe români să se roage pentru Putin.

"Duhovniceşte vorbind, simt că ceva nu e în regulă, că e un bipolarism duhovnicesc extrem de grav. Adică o neatenţie să crezi că ce spui tu este în acord cu Evanghelia, înseamnă fie să nu citeşti corect Evanghelia, fie să o citeşti cu un om care te îndrumă să o citeşti prost. E motivul pentru care, de exemplu, Biserica Ortodoxă insistă ca lectura Bibliei să se facă cu ajutorul unui duhovnic, într-o comunitate de rugăciune şi nu cum te taie capul.

Citește și: Ucrainenii măcelăresc armata rusă: anunță că au ucis încă doi generali și au rănit grav un al treilea

(...) Pe mine nu mă mai interesează de mult Putin. Am spus că a murit fără să ştie. A murit cu mult înainte să moară. Pe mine m-a impresionat şi mă interesează dacă noi reuşim să dăm ţării acesteia o mentalitate, că în sine, crucea e mai puternică decât orice alt semn folosit în numele lui Dumnezeu, că în numele Ortodoxiei nu există cruciaţi, ci există doar Evanghelie şi Hristos. E elementul de la care trebuie să repornim reconstrucţia lucrurilor pe care le avem de repornit. Eu cred că e vremea să ne punem în genunchi şi să ne rugăm, mai ales pentru el (n.r. Putin)", a spus părintele Constantin Necula, în exclusivitate la Antena 3.