Camerunezul Francis Ngannou, campionul UFC speră să lupte cu Tyson Fury

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 26-04-2022 10:36

Camerunezul Francis Ngannou, campionul UFC al categoriei grea la arte marţiale mixte, speră să lupte cu Tyson Fury, campionul WBC al categoriei grea la box, şi susţine că sunt 70% şanse ca viitorul său adversar să fie un pugilist britanic, transmite Reuters, citat de Agerpres.

După victoria de sâmbătă contra challenger-ului Dillian Whyte, Fury a avut o scurtă discuţie cu Ngannou şi a sugerat că ar putea fi interesat de această luptă.

''Amândoi vrem această luptă, asta e clar şi noi ne respectăm unul pe altul. Probabil se va întâmpla anul viitor, este o problemă a promotorilor noştri, dar vom rezolva asta la un moment dat'', a declarat Ngannou, 35 ani, la podcast-ul MMA Hour.

Ngannou, care în ianuarie şi-a apărat titlul cu succes contra lui Cyril Gane, a precizat că meciul ar urma să combine elemente de box cu cele din arte marţiale (MMA).

''Să facem o luptă hibridă, ceva care o va face mai puţin confortabilă pentru el ca boxer. Cum ar fi mănuşi MMA sau lupta desculţ. Nu ştiu, va trebui să găsim o soluţie. Aş spune că există 70% şanse ca viitorul meu adversar să fie Tyson Fury. În locul lui aş spune 90% şanse contra mea'', a declarat Ngannou, cu 17 victorii şi 3 înfrângeri în palmares.

Tyson Fury, 33 ani, şi-a păstrat centura WBC la categoria grea, învingându-l pe compatriotul său Dillian Whyte prin KO în repriza a 6-a, sâmbătă pe stadionul Wembley din Londra. Fury este neînvins după 33 de meciuri.