Grupul francez de IT Atos își mută toate serviciile din Rusia în India şi Turcia

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 27-04-2022 12:24

Atos va muta serviciile livrate din Rusia spre alte ţări, inclusiv India şi Turcia, a anunţat miercuri grupul francez de servicii IT, în contextul conflictului din Ucraina, transmite Reuters.

Fezabilitatea ieşirii din Rusia a necesitat o planificare semnificativă în privinţa implicaţiilor asupra operaţiunilor şi a angajaţilor din această ţară, a precizat compania franceză într-un comunicat.

Acţiunile Atos au scăzut semnificativ anul trecut, după ce auditorii au descoperit erori de contabilitate la două dintre diviziile firmei din SUA. Capitalizarea bursieră s-a redus cu 50%, iar firma nu mai este inclusă în indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris.

Rodolphe Belmer, care a preluat în ianuarie conducerea companiei de la fostul director general Elie Girard, s-a angajat să înceapă de la zero, după ce compania a înregistrat deprecieri de active de aproximativ 2,4 miliarde de euro în semestrul doi din 2021.

Veniturile consolidate ale Atos au urcat cu 2,1% în primul trimestru din 2022, la 2,75 miliarde de euro, astfel încât compania şi-a putut confirma obiectivele anuale.

"Acestea sunt indicii încurajatoare că firma începe să beneficieze de pe urma planului de redresare la care s-a angajat de la începutul anului", a declarat Belmer, informează Agerpres.