Casa Artelor Dinu Lipatti sărbătoreşte creaţia şi geniul marelui scriitor William Shakespeare, la 406 ani de la moartea sa

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 28-04-2022 13:53

Casa Artelor Dinu Lipatti sărbătoreşte vineri creaţia şi geniul marelui scriitor William Shakespeare, la 406 ani de la moartea sa, în cadrul celei de-a noua ediţii a evenimentului "Zilele Multiculturalităţii la Casa Artelor Dinu Lipatti".

În cadrul evenimentului este celebrată şi Ziua Internaţională a Cărţii cu o Expoziţie de Carte dedicată creaţiei poetului din Avon, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Seara va începe cu proiecţia recitalului extraordinar de poezie şi muzică "Shakespeare şi Muzica" susţinut de soprana Marta Sandu Ofrim, tenorul Andrei Lazăr, actorul Cristian Iacob, violonistul Cristian Balaş şi pianista Mădălina Florescu şi înregistrat în anul 2018. Programul recitalului cuprinde arii din operele "Romeo şi Julieta" de Jules Massenet, "Macbeth", "Otello" şi "Falstaff" de Giuseppe Verdi, precum şi unele dintre cele mai iubite sonete shakespeariene.

Invitată specială este Irina-Margareta Nistor, critic de film şi traducător, care va susţine, de la orele 20,00, conferinţa "De la Shakespeare la Zeffirelli", urmată de proiecţia filmului "Îmblânzirea scorpiei" după William Shakespeare, în regia lui Franco Zeffirelli, avându-i în rolurile principale pe actorii deţinători de premii Oscar - Elizabeth Taylor şi Richard Burton.

Conceptul evenimentului aparţine regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Biletele pot fi cumpărate online de pe iabilet.ro şi în reţeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti. Accesul persoanelor cu dizabilităţi şi a însoţitorilor acestora este gratuit, cu o rezervare în prealabil.