Liberalii au uitat de 'ciuma roșie'! PNL, despre relația cu PSD: 'Există o foarte bună colaborare'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 02-05-2022 18:36
Actualizat: 02-05-2022 19:33

Au trecut vremurile când PSD era un partid nefrecventabil, etichetat drept „ciuma roșie” de adversari! Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, luni, la interviurile Adevărul, despre relaţia din interiorul coaliţiei PNL-PSD, că există o foarte bună colaborare. ”Noi am părăsit perioada aceea în care erau mici tensiuni sau rivalităţi în a-ţi impune puncte pe agenda coaliţiei”, a mai spus el, relatează NEWS.RO.

”Nu sunt probleme în acest moment cu funcţionarea acestei coaliţii, ba din contră, aş putea zice că există o mulţumire din partea ambelor partide de această formulă politică aleasă, care vă asigur că funcţionează”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe e precizat că ”există în acest moment stabilitate politică”, necesară pentru a traversa această situaţie dificilă.

”Există în momentul de faţă o înţelegere şi o agendă bine definită, pe care o respectăm în egală măsură, există maximă responsabilitate din partea tuturor partidelor de coaliţie în a pune în practică această agendă şi în acelaşi fel există (..) foarte multe proiecte concrete, majore, pe care le putem pune în aplicare”, a spus Stroe.

”Din punctul meu de vedere, există o foarte bună colaborare şi nu cred că ar mai fi dispute politice. Noi am părăsit perioada aceea în care erau mici tensiuni sau rivalităţi în a-ţi impune puncte pe agenda coaliţiei. Acum, vorbim de un mod responsabil şi în echipă de a lucru şi de a duce această guvernare mai departe”, a afirmat Ionuţ Stroe.

El a continuat: Cât priveşte chestiunea legată de sistemul medical de urgenţă, eu sunt sigur că va exista o mediere din partea domnului prim-ministru şi vom ajunge la o soluţie agregată”, a mai spus el.

Despre rotaţia premierilor, stabilită prin protocolul coaliţiei, Ionuţ Stroe a precizat că PNL îşi va respecta angajamentul semnat prin acest protocol.

”Nu aş putea proiecta perspectivele acestei coaliţii până în 2028, e mult prea mult să faci în momentul de faţă un plan pentru 2028, dar cu siguranţă, dacă va exista o bună colaborare şi înţelegere între cele două, de ce nu am putea să continuăm în formula aceasta de guvernare”, a mai afirmat Ionuţ Stroe.