Persoane cercetate pentru trafic de droguri şi substanţe psihoactive - Poliţiştii au descoperit o cultură de canabis

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 06-05-2022 10:51
Actualizat: 06-05-2022 10:53

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor au fost ridicate peste 700 de grame de droguri de mare risc, droguri de risc (canabis) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar şi telefoane mobile, 6.500 de lei şi 1.000 de euro.

De asemenea, la domiciliul unui bărbat din Buzău poliţiştii au descoperit o cultură indoor de canabis.

"La data de 5 mai, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, în Buzău, Brăila şi Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Din cercetări a reieşit că, din 2020 şi până în prezent, 11 persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc (canabis) şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi, Brăila şi municipiul Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău. Persoanele bănuite ar fi închiriat diferite imobile pentru desfăşurarea activităţii infracţionale", se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău pentru audieri. Ulterior, faţă de 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar faţă de alţi 2 s-a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, poliţişti ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea şi Brăila, jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Buzău şi Brăila, precum şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.