Un ursuleţ care a intrat în parcul Mini Transilvania, de la marginea municipiului Odorheiu Secuiesc, capturat şi relocat

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 06-05-2022 14:13

Reprezentantul parcului Mini Transilvania, Fazakas Szabolcs, a declarat, pentru AGERPRES, că ursuleţul vine în zonă de aproximativ patru săptămâni, iar într-o dimineaţă a vizitat şi parcul, fără a produce stricăciuni.

În zonă a fost adusă o cuşcă pentru capturarea animalului, iar în noaptea de joi spre sâmbătă acesta a intrat în interior şi a fost prins.

Vineri dimineaţă, ursuleţul a fost tranchilizat şi transportat într-un fond cinegetic îndepărtat de oraş.

"Am prins ursul care frecventa parcul Mini Transilvania şi l-am relocat, l-am transportat în altă regiune (...), într-un fond cinegetic îndepărtat de Odorheiu Secuiesc. Am făcut totul legal, conform ordinului 81/2021, l-am crotaliat, cipat şi l-am transportat", a declarat pentru AGERPRES, şeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi "Târnava Mare", Mărmureanu-Biro Leonard.

Acesta a punctat faptul că ursul, un exemplar de mici dimensiuni, de aproximativ trei ani şi de 50 kilograme a fost alungat de mai multe ori din zonă, iar "acum i s-a dat o ultimă şansă", în cazul în care va mai veni în zone locuite urmând să fie împuşcat.

Potrivit şefului AVPS "Târnava Mare", alţi 11 urşi frecventează intravilanul oraşului Odorheiu Secuiesc.