Rusia rămâne pe poziții: Nu planificăm închiderea de ambasade în Europa. Nu ne stă în tradiţie!

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 10-05-2022 18:37
Actualizat: 10-05-2022 19:53

Rusia nu planifică să-şi închidă "proactiv" ambasadele din Europa ca răspuns la măsurile neprietenoase ale Occidentului şi extinderea sancţiunilor împotriva Moscovei, a indicat ministrul adjunct de externe rus, citat marţi de agenţia RIA, preluată de Reuters, informează Agerpres.

"Acest lucru nu ne stă în tradiţie", a declarat pentru RIA Aleksandr Gruşko.

"Astfel, considerăm că activitatea oficiilor de reprezentare diplomatică este importantă", a adăugat acesta.

Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost stropit luni cu o substanţă roşie de persoane care protestau împotriva războiului din Ucraina, la Cimitirul militarilor sovietici din Varşovia, unde mergea să depună o jerbă pentru a marca de împlinirea a 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste în al doilea război mondial. Ulterior, Moscova a transmis Poloniei o notă "puternică de protest".

"Autorităţilor poloneze le-a fost remis un puternic protest pentru că practic au conspirat cu bandiţi neonazişti", a afirmat Ministerul de Externe rus, într-un comunicat citat de Reuters.

Ministerul de Externe polonez a calificat la rândul său incidentul drept "regretabil", subliniind într-un comunicat că "diplomaţii se bucură de protecţie specială, indiferent de politicile urmate de guvernele pe care le reprezintă".