Maghiarii își permit să sfideze toată Europa: videoconferință axată pe sancțiuni, amânată după ce Ungaria a pus bețe în roate

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 10-05-2022 16:52

Autoritățile din Ungaria refuză în continuare să susțină propunerea UE privind interzicerea importurilor de petrol din Rusia spunând că ar fi o „bombă atomică" pentru economia locală, anunță Sky News, relatează Mediafax.

O videoconferință axată pe o potențială interdicție a Uniunii Europene privind importurile de petrol din Rusia care trebuia să aibă loc marți, a fost amânată pentru o dată ulterioară, deoarece Ungaria continuă să blocheze propunerea.

În mod oficial nu a fost oferit niciun motiv pentru amânarea reuniunii.

Pentru a sancționa și mai mult Rusia pentru războiul din Ucraina, președintele Comisiei, Ursula Von der Leyen, a propus ca statele membre ale UE să elimine importurile de țiței în termen de șase luni și de produse rafinate până la sfârșitul anului.

Însă Ungaria a declarat că nu va vota pentru sancțiunile propuse, afirmând că acestea ar avea efectul unei „bombe atomice" asupra economiei sale și i-ar distruge „aprovizionarea stabilă cu energie".

Această decizie vine în contextul în care președintele Volodimir Zelenski a declarat că este nevoie de un nou pachet de sancțiuni din partea UE pentru Rusia care ar putea duce la încetarea războiului din Ucraina.