Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad, apel pentru donarea de sânge

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-05-2022 16:39

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Bârlad fac apel la populaţie să doneze sânge, în contextul scăderii numărului de donatori.

"Avem nevoie urgentă de sânge, în special grupa 0, pozitiv şi negativ. Vă aşteptăm să donaţi sânge, să salvaţi vieţi", au transmis reprezentanţii centrului, într-o postare pe pagina de Facebook.

Pentru a creşte numărul de donatori de sânge, au fost luate o serie de măsuri. De la începutul lunii mai, potrivit unei decizii a autorităţilor locale, bârlădenii care donează sânge vor beneficia de abonament gratuit timp de o lună la transportul în comun, potrivit Agerpres.

De asemenea, după mai mulţi ani în care înfiinţarea unui punct de recoltare a sângelui în municipiul Vaslui a fost tergiversată, autorităţile au deschis un centru de recoltare într-un spaţiu pus la dispoziţie de primăria municipiului reşedinţă, unde donatorii care îndeplinesc condiţiile de admisibilitate se pot prezenta în fiecare zi de marţi.

Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad colectează, testează, procesează şi distribuie sânge spitalelor din judeţele Vaslui şi Iaşi. Conducerea unităţii face constant apeluri către cetăţeni să doneze sânge.