Video | Răzbunarea rușilor: Ambasada Poloniei la Moscova, vandalizată cu vopsea roșie, după ce ambasadorul rus la Varșovia a fost stropit cu sirop

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 11-05-2022 20:32

Clădirea care găzduiește Ambasada Poloniei la Moscova a fost vandalizată miercuri, 11 mai. Persoane neidentificare au aruncat vopsea roșie pe zidurile clădirii, potrivit unor imagini publicate pe rețeaua Telegram.

Gestul vine în ziua în care Rusia a solicitat oficial să primească scuze din partea Poloniei și a amenințat cu viitoare represalii pentru protestul de luni, în care ambasadorul rus la Varșovia a fost stropit cu sirop roșu într-un cimitir din Varșovia.

Ambasadorul Moscovei în Polonia, Serghei Andreev, a fost înconjurat de persoane care protestau împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, în timp ce mergea să depună flori la o ceremonie pentru soldații sovietici uciși în cel de-al Doilea Război Mondial.

O decizie cu privire la măsurile ulterioare va fi luată "în funcție de reacția Varșoviei la cererile noastre", a precizat Ministerul rus de Externe pe site-ul său, după ce l-a convocat pentru explicații pe ambasadorul polonez la Moscova.