Naomi Osaka, cvadruplă laureată la turneele de Mare Şlem, îşi lansează propria agenţie de management pentru sportivi

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 12-05-2022 10:09

Starul tenisului nipon Naomi Osaka (38 WTA), cvadruplă laureată la turneele de Mare Şlem, a părăsit grupul de management sportiv IMG, pentru a lansa Evolve, propria sa agenţie de impresariat, a anunţat miercuri publicaţia Sportico, citată de AFP și Agerpres.

"Mi-am petrecut cariera făcând lucruri în felul meu, chiar dacă cei din jur susţineau că nu era ce aşteptam. Evolve este viitoarea etapă naturală a parcursului meu atât ca sportivă, cât şi ca femeie de afaceri, precum şi un mijloc de a continua să fiu eu însămi şi să fac lucrurile în felul meu", a explicat japoneza într-un comunicat dat publicităţii de Sportico, publicaţie specializată în sport-business.

Contractul lui Osaka, sportiva cea mai bine plătită din lume de mai mulţi ani, cu IMG, gigantul din domeniul managementului sportiv, a expirat la finele anului trecut, iar ea a ales să nu-l mai prelungească.

Fostul său agent, Stuart Duguid, a urmat-o pentru a-i deveni asociat. Ambii au investiţii de capital în Evolve, care nu mai include şi alţi asociaţi.

În această săptămână, Osaka (24 ani) a declarat forfait înaintea turneului de la Roma, pentru a se reface după o accidentare la tendonul lui Ahile înainte de Roland Garros.