Legendarul Mario Andretti va conduce din nou un monopost de Formula 1, la 82 de ani

Autor: George Traicu
Publicat: 12-05-2022 14:16

Campionul mondial din 1978, Mario Andretti, va avea ocazia de a conduce o mașină de Formula 1 McLaren înaintea Marelui Premiu al Statelor Unite din acest an, care va avea loc pe Circuit of The Americas din Austin, potrivit lui Zak Brown, CEO-ul McLaren Racing, relatează formula1.com.

Andretti - care a participat la sfârșitul săptămânii trecute la Marele Premiu de la Miami, alături de o serie de alte celebrități, printre care David Beckham, Michael Jordan, fosta Primă Doamnă Michelle Obama, precum și dublul campion de Formula 1 Emerson Fittipaldi - va conduce un model McLaren de generație anterioară înaintea cursei de la Austin, deși Brown nu a confirmat care dintre ele.

Am ajuns la o înțelegere cu Mario pentru a bifa ceva de pe lista lui de dorințe - va conduce o mașină de curse anterioară @McLarenF1 la GP-ul Statelor Unite din acest an de la Austin", a scris Brown pe Twitter.

În ciuda faptului că Andretti are 82 de ani, cel care a câștigat de 12 ori cursele de Formula 1 și-a păstrat interesul, entuziasmându-și în mod regulat oaspeții cu tururi într-un IndyCar cu două locuri la cursele din această serie.

Conducerea unui McLaren, între timp, va fi o experiență unică pentru Andretti, care nu a concurat niciodată pentru această echipă în cele 128 de starturi ale sale în acest sport, cu echipe precum Ferrari, Lotus și Parnelli.