Noi dezvăluiri: Vladimir Putin face baie în sânge de coarne de cerb (New York Post)

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 18-05-2022 21:07
Actualizat: 18-05-2022 23:40

Vladimir Putin a avut 35 de întâlniri secrete cu un medic oncolog - și a făcut baie în sângele unor coarne de cerb, potrivit unui raport publicat recent, relatează publicația americană New York Post. Informația nu a putut fi verificată de surse independente, însă este publicată de presa mondială.

Raportul de investigație realizat de publicația rusă The Project (portal din Rusia neafiliat Kremlinului) a urmărit îngrijirea medicală pe care Putin, în vârstă de 69 de ani, a primit-o de când a devenit președinte al Rusiei, în urmă cu un deceniu - și ridică serioase semne de întrebare cu privire la sănătatea sa.

"Pe măsură ce a îmbătrânit, preocupările legate de sănătate și longevitate l-au consumat atât de mult pe președinte încât acesta a manifestat chiar un interes pentru medicina neconvențională, în ciuda faptului că mulți membri ai familiei sale, inclusiv cei necunoscuți până acum, sunt medici", se arată în raport.

De exemplu, Putin ar fi început să se îmbăieze în sângele coarnelor de cerb tăiate cu fierăstrăul de la animale primăvara, când coarnele sunt "moi și pline de sânge", se arată în raport. Aceste așa-numite "băi cu coarne de cerb" sunt o practică de medicină naturală în regiunea Altai din Rusia, care se învecinează cu Khazakstan și Mongolia. Se pare că Putin a călătorit acolo de mai multe ori pentru o baie de coarne. Se pare că a inițiat chiar o tendință, scriu jurnaliștii americani. "Elitele ... au observat rapid noul hobby al lui Putin", a precizat The Project. "Coarnele și alte modalități de a-și prelungi tinerețea au devenit rapid populare printre oficiali".

Potrivit raportului consultat de New York Post, se spune că Putin se îmbăiază în sânge extras din coarnele de cerb, care sunt tăiate în timp ce sunt în creștere și încă pline de sânge proaspăt. Bolnăvicioasele "băi cu coarne de cerb" sunt o terapie alternativă în regiunea Altai din Rusia, care se învecinează cu Kazahstan și Mongolia.

Credincioșii spun că băile îmbunătățesc sistemul cardiovascular și întineresc pielea, explică The Project. Printre beneficii - cred cei care o practică - ar fi inversarea vârstei, creşterea potenţei, întărirea oaselor, muşchilor, vederii, auzului şi altele.