Rusia va legaliza plățile cripto 'mai devreme sau mai târziu' spune ministrul comerțului

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 19-05-2022 15:57

„Întrebarea este când se va întâmpla acest lucru, cum se va întâmpla și cum va fi reglementat. Acum, atât Banca Centrală, cât și guvernul sunt implicate activ în acest lucru”, a declarat ministrul comerțului Denis Manturov.

Rusia va legaliza plățile cripto „mai devreme sau mai târziu”, potrivit ministrului industriei și comerțului al Federației Ruse, Denis Manturov, conform cointelegraph.com.

Guvernul țării a explorat diverse jocuri de adoptare a criptomonedei de-a lungul anului 2022, dar încă nu a finalizat vreo politică concretă privind plățile activelor digitale. Cu toate acestea, legalizarea sa a fost recomandată de Ministerul de Finanțe al Rusiei prin proiectul de lege „Pe moneda digitală” din aprilie.

Potrivit unei traduceri a unui raport de joi de la instituția de presă locală TASS, Manturov a fost chestionat la forumul educațional New Horizon săptămâna aceasta privind dacă plățile cripto legalizate erau în lucru:

"Așa cred. Întrebarea este când se va întâmpla acest lucru, cum se va întâmpla și cum va fi reglementat. Acum, atât Banca Centrală, cât și guvernul sunt implicate activ în acest lucru. Dar toată lumea este înclinată să înțeleagă că aceasta este o tendință a vremii și, mai devreme sau mai târziu, într-un format sau altul, va fi realizată.”

„Dar, încă o dată, trebuie să fie legal, corect, în conformitate cu regulile care vor fi formulate”, a adăugat el.

Banca Centrală a Rusiei (CBR) și Ministerul de Finanțe au avut până de curând opinii complet opuse cu privire la reglementarea cripto , banca centrală căutând o interdicție totală, în timp ce ministerul a căutat reglementarea impozitării .

În ianuarie, CBR a propus o interdicție generală a tranzacționării și a exploatării miniere cu criptomonede din cauza potențialelor „riscuri de stabilitate financiară” asociate sectorului.

Cu toate acestea, în urma invaziei în curs a Ucrainei, CBR a recunoscut luna trecută că a luat o atitudine prea agresivă față de cripto, care ar fi putut înăbuși creșterea sectorului.

Guvernatorul băncii, Elvira Nabiullina, a remarcat că numeroasele sancțiuni economice impuse țării au fost un factor cheie în schimbarea sentimentelor sale anti-cripto, deoarece acum încearcă să aducă piața locală a activelor digitale într-o „stare de funcționare”.