Fostul cancelar german Gerhard Schroder a demisionat din conducerea Rosneft / Rușii i-au închinat elogii

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 20-05-2022 17:12
Actualizat: 20-05-2022 18:24

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroder, a demisionat din vârful companiei petroliere de stat ruse Rosneft, la o săptămână după ce Bundestag-ul a anunțat că acesta își va pierde privilegiile de fost cancelar pentru refuzul de a condamna explicit invazia rusă în Ucraina și pentru legăturile sale cu Rusia, potrivit dw.com.

Schroder a informat compania petrolieră de stat rusă că nu va mai face parte din consiliul său de administrație. Omul de afaceri german Matthias Warning a făcut și el aceeași mișcare, se arată în comunicat.

„Suntem înțelegători pentru deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a spus Rosneft într-o declarație.

„Standardele companiei vor continua să folosească abordările pe care aceștia le-au implementat, precum o analiză cuprinzătoare, o planificare atentă și modelarea proiectelor în derulare, precum și principiile pe termen lung și luarea în considerare a intereselor partenerilor noștri pe piață”, a mai transmis compania petrolieră.

Rosneft a menționat, de asemenea, rolul neprețuit al lui Schroeder și Warnig „în implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în Rusia și Germania care vizează îmbunătățirea eficienței economiei germane și a industriei sale, precum și bunăstarea cetățenilor săi”.

Schroder a fost supus unor critici intense pentru că și-a păstrat postul de la Rosneft pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Parlamentul german a anunțat joi că își va pierde biroul și personalul finanțat de contribuabili, pe fondul controversei legate de afaceri și legăturile sale politice cu Rusia.