Borussia Dortmund l-a demis pe managerul Marco Rose după doar un sezon

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 20-05-2022 18:24

În urma ultimei ședințe a consiliului de administrație de vineri, clubul german Borussia Dormund și managerul Marco Rose s-au despărțit, gruparea din Bundesliga decizând să-l demită după doar un sezon la conducerea celor de pe Westfalenstadion, în care au pierdut titlul în fața lui Bayern Munchen, anunță mediafax.

Antrenorul german a condus BVB la o clasare respectabilă pe locul doi în Bundesliga, în prima sa campanie, dar înfrângerile umilitoare atât în Liga Campionilor, cât și în Europa League, i-au afectat scurtul său mandat.

Rose a fost adus la Westfalenstadion vara trecută, după doi ani la Borussia Monchengladbach și după ce s-a făcut remarcat la Red Bull Salzburg.

„Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc și Sebastian Kehl ar dori să-i mulțumească lui Marco Rose pentru munca depusă.”, au scris cei de la Borussia într-un comunicat.

„Îi mulțumim pentru angajament și încredere și îi doresc toate cele bune pentru viitor, atât personal, cât și sportiv. Antrenorul secund al lui Rose, Alexander Zickler, precum și Rene Maric și antrenorul atletic Patrick Eibenberger nu vor mai lucra nici ei în viitor pentru BVB.

BVB ar dori, de asemenea, să le mulțumească pentru munca depusă și pentru angajamentul lor în timpul sezonului 2021/22."

Directorul executiv Watzke a adăugat, citat de The Mirror, cu privire la această decizie oarecum surprinzătoare:

„Această zi nu este una ușoară pentru noi toți, deoarece respectul reciproc dintre noi a fost, este și rămâne mare. După un sezon care a fost nesatisfăcător din multe motive, a trebuit să recunoaștem că nu ne-am atins potențialul maxim în multe domenii".

Clubul a început deja să remodeleze echipa pentru sezonul viitor, plecarea lui Erling Haaland la Manchester City fiind contracarată de sosirea trioului german Niklas Sule, Nico Schlotterbeck și Karim Adeyemi, care și-au pus deja semnăturile pe noile contracte, înainte de pre-sezon.

Rose a recunoscut luna trecută că sezonul lui Dortmund nu a fost suficient de bun, fostul antrenor al BVB explicând pentru Sky Sport, via Kicker : „Am fost eliminați din cupă, din Liga Campionilor, spectatorii au putut să se alăture abia târziu - în general, a fost un sezon mai puțin satisfăcător pentru noi.”

"Dacă am fi făcut mai puține greșeli, am fi primit mai puține goluri și am fi putut obține mai multe puncte. Atunci am fi putut să venim aici și să ne aflăm cu adevărat la o distanță de izbândă", a adăugat tehnicianul de 45 de ani, după înfrângerea cu 3-1 în fața lui Bayern Munchen, care le-a permis rivalilor să își adjudece titlul de campioni ai Germaniei.

"Când ai opt înfrângeri în Bundesliga, sunt prea multe. Nu am fost suficient de buni, asta trebuie spus foarte clar. Diferența a fost că Bayern a fost mai consistentă. De-a lungul sezonului, consistența a fost cea care a diferențiat cele două echipe."