Dispariţie misterioasă: şeful cele mai mari companii germane de armament, găsit beat după 4 zile

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 21-05-2022 12:36

Thorsten Kuntz, 51 de ani, este directorul general de la Rheinmetall, cel mai mare producător de de arme din Germania. El a lipsit timp de patru zile și a reapărut în stare de ebrietate. Poliția încearcă să afle dacă este vorba despre răpire sau despre o problemă privată, scrie Mediafax.

Un bărbat din Germania dispare fără urmă şi reapare după patru zile, complet beat, într-o stare de confuzie. Pare un caz obişnuit de alcoolism, cu excepţia faptului că nu este vorba despre o persoană obişnuită. Protagonistul este Thorsten Kuntz, 51 de ani, CEO al Rheinmetall, cel mai mare producător german de arme.

Este aceeaşi companie care în ultimele săptămâni a oferit guvernului german 88 de tancuri Leopard 1 şi 100 de vehicule blindate Marder pentru a le livra armatei ucrainene.

Bild Zeitung a dezvăluit cazul, care a început pe 13 mai, când poliţia din Kassel a anunţat că se află în căutarea unui bărbat de 50 de ani care nu s-a prezentat la serviciu şi nu mai răspundea la mobil.

Anunţul era însoţit de o fotografie, făcută de pe o cameră video, care îl înfăţişa pe Thorsten K. ridicând numerar de la un bancomat. Kuntz a avut nevoie de îngrijiri medicale într-un spital, iar motivele dispariţiei sale temporare rămân necunoscute.

Dar rolul lui Kutz, care conduce gigantul german de armament din ianuarie 2022, alimentează cele mai variate ipoteze: a fost răpit pentru a da un avertisment sau a fost o problemă privată?

Autoritățile nu au vrut să facă declaraţii. Kuntz este considerat de autorități drept „deţinător de secrete”, dar nu este clar dacă are protecţie de stat în această calitate.