Maia Sandu vorbește de posibile remanieri: În unele ministere lucrurile se mișcă prea încet

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 21-05-2022 21:29

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce au existat zvonuri că ar putea urma remanieri guvernamentale.

În cadrul emisiunii „Bună Seara” de la Moldova 1, Sandu a declarat că unele ministere „se mișcă mai încet”, dar susține că doar prim-ministra poate numi alte persoane, transmite Tv8.md.

„Este adevărat că sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai repede și sunt ministere, unde lucrurile se mișcă mai încet. Dar e prerogativa doamnei premier să decidă dacă vrea să schimbe, dacă nu vrea să schimbe și când vrea să schimbe. Deci, să-i lăsăm doamnei premier această prerogativă”, a precizat șefa statului.

„Discutăm, am opinia mea despre unde lucrurile se mișcă mai bine și unde mai puțin bine. Dar e responsabilitatea și prerogativa doamnei prim-ministru și dacă va decide să facă schimbări, ea ne va anunța”, a mai precizat președinta.

Reprezentanții Guvernului și ai partidului PAS susțin că informațiile apărute în spațiul public, privind eventuale remanieri guvernamentale sunt false.