Video | Zelenski, în deja tradiționalul mesaj de la miezul nopții: 'Ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Eliberați-ne pământul și poporul'

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 24-05-2022 07:28

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, afirmă în mesajul său video de luni seara că următoarele săptămâni de război vor fi dificile.

„Ocupanții ruși încearcă din răsputeri să arate că nu vor renunța la zonele ocupate din regiunea Harkov, regiunea Herson, teritoriul ocupat al regiunii Zaporojie și Donbass", a subliniat Zelenski.

În același timp, a remarcat el, ucrainenii nu au altă alternativă decât să lupte.

„Să lupte și să câștige. Eliberați-ne pământul și poporul nostru. Pentru că ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor”, a spus el.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, în seara zilei de 23 mai, invadatorii ruși din direcția Severodonetsk au suferit pierderi și s-au retras .

În direcția Donețk, unitățile inamice nu au încetat să încerce să străpungă apărarea trupelor noastre pentru a le înconjura și a ajunge la granițele administrative ale regiunii Luhansk.

În special, în direcția Bakhmut, inamicul a încercat să lanseze o ofensivă, dar nu a avut succes.

În direcția Luhansk, inamicul a efectuat recunoașteri prin luptă, nu a avut succes, s-a retras.