Șefa Comisiei Europene justifică sancțiunile impuse Rusiei, la Savos: 'secătuiesc mașina de război a lui Putin'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 24-05-2022 14:12
Actualizat: 24-05-2022 16:03

Sancțiunile împotriva Rusiei pentru războiul din Ucraina, impuse de UE, SUA și alte țări occidentale „secătuiesc mașina de război a lui Putin", a declarat Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos, în timp ce țările europene continuă să negocieze măsuri și mai dure, conform Mediafax.

Într-un discurs ținut în fața delegaților de la Davos, președintele Comisiei Europene a declarat că războiul Rusiei nu este doar o chestiune de supraviețuire a Ucrainei sau de securitate a UE, ci „pune sub semnul întrebării întreaga noastră ordine globală".

Blocul trebuie să facă tot ce este necesar pentru a ajuta la înfrângerea Rusiei și va juca un rol important în reconstrucția Ucrainei, a mai spus că Ursula von der Leyen

Forumul Economic Mondial a început luni în Elveția. În discursul său online, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sancțiuni maxime împotriva Rusiei.

În cadrul conferinței, politicieni, directori executivi și oameni de afaceri de renume la nivel mondial discută probleme și soluții economice.