Video| Festivalul de la Cannes: Regizorul mexican Guillermo del Toro și Gael García Bernal au interpretat un cântec tradiţional

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 25-05-2022 19:23

Regizorul mexican Guillermo del Toro şi compatriotul său, Gael García Bernal, au interpretat marţi seară un cântec tradiţional mexican la Festivalul de la Cannes, cu prilejul împlinirii a 75 de ani a celebrului festival, într-o seară care a reunit vedete franceze şi internaţionale ale marelui ecran, relatează EFE.

Pe scena Teatrului Lumiere, în principala sală de proiecţii a festivalului, se aflau în acel moment artiştii convocaţi pentru acest eveniment, precum actriţa Diane Kruger sau actorul american Jake Gyllenhaal. Garcia Bernal a început să fredoneze "Me cansé de rogarle", de Pedro Infante, între aplauzele şi spre surprinderea celor prezenţi, iar apoi i s-a alăturat acapela şi Guillermo del Toro, potrivit Agerpres.ro.

Printre invitaţi se aflau Julia Ducournau, laureată cu Palme d' Or anul trecut pentru "Titane", Claude Lelouch, care a câştigat în 1966 merele premiu cu filmul său "Un homme et une femme", şi Kristen Stewart, una dintre protagonistele filmului "Crimes of the future", de David Cronenberg, prezentat luni în competiţie.

Covorul roşu a fost plin de vedete marţi, cu prilejul acestui eveniment aniversar.

Printre acestea s-a aflat şi Louis Garrel, care şi-a prezentat în calitate de regizor, în afara competiţiei, filmul "L'innocent", în timp ce ca actor ce face parte din distribuţia filmului "Les amandiers", de Valeria Bruni-Tedeschi.

Diane Kruger, cu o rochie roşu carmin foarte luminoasă în partea de jos a fost acompaniată de soţul său, actorul american Norman Reedus, în timp ce top-modelul britanic Cara Delevingne a pozat alături de designerul francez Olivier Rousteing.

A fost prezentă şi modelul american Bella Hadid într-o rochie neagră model sirenă şi tot în negru a venit îmbrăcată şi actriţa spaniolă Rossy de Palma, care anul acesta prezidează juriul secţiunii Camera d' Or care recompensează filmul celui mai bun regizor debutant.

La gala de marţi seară au participat şi actori şi cineaşti care fac parte din istoria Festivalului de la Cannes. Gala a fost precedată de colocviile unora dintre ei, precum cel al regizorului Del Toro sau al realizatorilor francezi Michel Hazanavicius şi Gaspar Noé, în care au reflectat despre viitorul cinematografiei şi ponderea platformelor.