Moldovenii anunță că l-au găsit Plahotniuc. Se ascunde în Ciprul de Nord/ Cerere de extrădare în Israel pentru Ilan Șor

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 26-05-2022 10:58
Actualizat: 26-05-2022 11:03

Potrivit informaţiilor de care dispun autorităţile moldoveneşti, fostul preşedinte al Partidului democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, se află în Ciprul de Nord, dar nu există o confirmare oficială în acest sens.

Potrivit Infotag, ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a anunţat acest lucru, miercuri, la un briefing, transmite Știri.md.

Potrivit ministrului, au existat multiple demersuri ale Republicii Moldova la Interpol pentru a-l anunţa pe Plahotniuc în urmărire internaţională, dar toate au fost respinse.

"Acum Procuratura generală pregăteşte o altă cerere. Iar cererea de extrădare a lui Ilan Şor continuă să fie examinată de autorităţile israeliene", a spus ministrul.

Litvinenco a mai comentat ancheta şi reţinerea preşedintelui de onoare al PSRM, Igor Dodon, care a acuzat autorităţile actuale de persecuţie politică.

"Dacă se face o investigaţie împotriva unui politician, asta nu înseamnă că este un caz politic. Politicianul este cetăţean al Moldovei, i se aplică legea la fel ca şi altora. Legislaţia nu prevede că dacă o persoană este implicată în politică, atunci este automat eliberată de orice responsabilitate", a spus el.

În acelaşi timp, Litvinenco a asigurat că ancheta nu-şi coordonează acţiunile nici cu ministerul, nici cu partidul de la guvernare (PAS).