Rușii au găsit mai mulți soldați ucraineni ascunși în uzina de la Azovstal

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 26-05-2022 13:25

Un "cuplu" de mai mulți soldați ucraineni au fost găsiți pe teritoriul uzinelor siderurgice de la Mariupol, aceștia s-au predat, fără să reziste, a declarat joi pentru Interfax șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușlin.

El a adăugat că "toți (prizonierii din Azovstal) sunt ținuți pe teritoriul Donețkului".

Pe 20 mai, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin despre finalizarea retragerii armatei ucrainene capitulate de la Azovstal și controlul deplin asupra Mariupolului.

În aceeași zi, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video cu capitularea armatei ruse a ultimului grup de soldați ucraineni care s-au refugiat la uzină.

Pe 21 mai, Pușlin a declarat că 2439 de persoane, inclusiv 78 de femei, s-au predat lui Azovstal. De asemenea, el nu a exclus ca armata ucraineană să rămână la uzină.

"Mai aveau destulă mâncare și apă și aveau și destule arme. Problema a fost lipsa medicamentelor. Nu excludem ca cineva să rămână. Se va face o verificare amănunțită, dacă cineva decide să rămână, el va fi identificat", a spus el la Solovyov Live.