Ursul care a atacat un bărbat, la Văleni, va fi împușcat

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 26-05-2022 16:56

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi "Târnava Mare", din Odorheiu Secuiesc, va solicita împuşcarea ursului care, în urmă cu câteva zile, a atacat un bărbat în satul Văleni, victima ajungând la spital cu mai multe leziuni.

Directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Târnava Mare, Mărmureanu-Biro Leonard, a declarat pentru AGERPRES că urmează să se ceară extragerea exemplarului de urs, după ce documentaţia necesară în astfel de cazuri va fi finalizată.

El a precizat că este vorba de un urs care a mai intrat de câteva ori în satul Văleni şi, la un moment dat, a devenit agresiv, fugind spre un localnic pe care l-a întâlnit în drumul său.

Un bărbat, însoţit de un copil de opt ani, care mergea la turma de vaci de care avea grijă, a fost atacat de un urs în data de 20 mai.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borbolt Csaba, bărbatul i-a spus copilului să fugă, iar el a reuşit să se salveze după ce i-a dat de mâncare ursului din alimentele pe care le avea cu el.

Victima a suferit mai multe leziuni şi a fost internată pentru tratament la Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc.