Un muzeu dedicat vedetei de la Hollywood Zsa Zsa Gabor a fost inaugurat, joi, la Budapesta

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 26-05-2022 22:56

Un muzeu dedicat vedetei de la Hollywood Zsa Zsa Gabor, originară din Ungaria şi care a murit în 2016 la vârsta de 99 de ani, a fost inaugurat joi la Budapesta de Frederic von Anhalt, ultimul dintre cei nouă soţi ai săi, relatează AFP.

Muzeul ilustrează viaţa trepidantă şi personalitatea extravagantă a unei legende de la Hollywood care a jucat în zeci de filme şi seriale de televizate, între care ''Moulin Rouge'' al lui John Huston din 1951 şi "Touch of Evil" a lui Orson Welles în 1958, potrivit Agerpres.ro.

Zsa Zsa Gabor era cunoscută şi pentru stilul ei plin de culoare, căsătoriile multiple şi eşecurile ei juridice şi financiare.

''Zsa Zsa a fost prima celebritate mondială adevărată, uşile i se deschideau mereu în întreaga lume'', a declarat Von Anhalt, în vârstă de 78 de ani. ''Este minunat că există acum un muzeu pentru ea'', a spus el.

''Acum Zsa Zsa este din nou în viaţă, ea este aici'', a adăugat el, referindu-se la noul muzeu.

O statuie este de asemenea în curs de a fi turnată, potrivit soţului ei, şi posibil un serial de televiziune şi un film despre viaţa ei îndelungată şi tumultoasă.