Monica Niculescu s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de Mare Şlem de la Roland Garros

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 27-05-2022 08:05

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi belgianca Alison van Uytvanck s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, joi, după ce a dispus de cuplul Danielle Collins (SUA)/Iulia Putinţeva (Kazahstan), cu 3-6, 6-3, 6-1, conform Agerpres.

Niculescu şi van Uytvanck au obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 44 min).

Niculescu şi belgianca au cedat primul set cu 3-6, deşi au început bine şi au condus cu 2-0. În actul secund, cele două au condus din nou cu 2-0, au fost egalate, iar de la 3-3 au reuşit trei ghemuri consecutive (6-3). Setul decisiv a fost început bine de Collins şi Putinţeva, dar perechea Niculescu/van Uytvanck a reuşit şase ghemuri la rând (6-1) şi a obţinut victoria.

Învingătoarele, care au avut 4 duble greşeli, au făcut diferenţa la punctele câştigate cu primul serviciu (procentaj 69% faţă de 55%).

Niculescu şi van Uytvanck şi-au asigurat un cec de 23.920 de euro şi 130 de puncte WTA la dublu, iar în turul secund vor înfrunta cuplul american Cori Gauff/Jessica Pegula, cap de serie numărul opt.

Alte două românce au obţinut calificarea în turul secund, Irina Begu şi jucătoarea columbiană Camila Osorio, respectiv Gabriela Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk.