Ucraina este pregătită pentru meciul cu Scoţia, din barajul de calificare la CM: Este o echipă puternică, pricepută la provocări

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 31-05-2022 13:41

Ucraina este pregătită pentru meciul cu Scoţia, programat miercuri la Glasgow în semifinala barajului de calificare la Cupa Mondială de fotbal 2022, după ce a efectuat un stagiu de pregătire în Slovenia, transmite DPA, citat de Agerpres.

Din cauza războiului, cei mai mulţi jucători ai selecţionatei conduse de Oleksandr Petrakov s-au antrenat în ultima lună la o bază sportivă din Brdo, în Slovenia.

Ultima sesiune de pregătire a avut luni dimineaţă, înainte ca jucătorii să meargă la aeroportul din Ljubljana, de unde s-au îmbarcat într-un zbor cu destinaţia Scoţia.

''Scoţia este o echipă puternică, pricepută la provocări. Aşa că ne-am pregătit pentru un joc foarte, foarte dificil şi suntem concentraţi. Vreme a fost bună, a fost plăcut să ne antrenăm. După o lună de muncă în Slovenia aş sublinia atmosfera bună, terenurile minunate şi peisajele. Totul este foarte bine'', a declarat portarul Dmitro Riznik, înainte de plecarea de la Ljubljana

Înainte de a pleca de la hotelul Elegance, după 30 de zile petrecute acolo, echipa Ucrainei a dăruit personalului hotelier un tricou cu semnăturile jucătorilor, drept cadou de despărţire celor care le-au creat o ''casă confortabilă'' în ultima lună.

Ucraina a deplasat un lot de 26 jucători la Glasgow, inclusiv portarul Andrei Lunin, care s-a alăturat grupului după ce a câştigat sâmbătă cu Real Madrid finala Ligii Campionilor, contra lui Liverpool (1-0), în care scoţianul Andy Robertson a jucat pentru ''cormorani''. Lunin a fost rezervă neutilizată la finala Ligii Campionilor care a adus clubului madrilen al 14-lea trofeu în palmaresul competiţiei.

Câştigătoarea dintre Scoţia şi Ucraina va înfrunta echipa Ţării Galilor la Cardiff, pe 5 iunie, în finala barajului pentru CM 2022.