Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Vâlcea sărbătoreşte Ziua Copilului făcându-le paşapoarte celor mici

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 31-05-2022 19:10

Serviciul Comunitar de Paşapoarte sărbătoreşte Ziua Copilului făcându-le paşapoarte celor mici, au anunţat marţi reprezentanţii Prefecturii Vâlcea, care au precizat că pe 1 iunie, în cadrul instituţiei, va funcţiona un ghişeu ce va prelua exclusiv cererile venite din partea copiilor.

Potrivit sursei citate, copiii pot să vină fără programare, fie însoţiţi de părinţi, fie singuri dacă au peste 14 ani, dar cu declaraţie din partea părinţilor autentificată în ţară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare, potrivit Agerpres.ro.

"Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Vâlcea va deschide în data de 1 iunie un ghişeu de preluări documente exclusiv pentru minori, în intervalul orar 10.00 - 14.00. Întrucât sucursalele CEC nu vor lucra în data de 01.06.2022, este important ca plata contravalorii paşaportului să se facă înainte de această dată. Totodată, precizăm faptul că plata se poate face şi online prin platforma www.ghiseul.ro. De asemenea, reamintim persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a paşapoartelor pentru minori să consulte pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanţa de plată a contravalorii paşaportului. Paşaportul se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare", a transmis purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Judeţul Vâlcea, Nicoleta Chera.

Acţiunea Serviciului Comunitar de Paşapoarte Vâlcea este parte a evenimentului "Paşaport de vacanţă", lansat de Direcţia Generală de Paşapoarte în toată ţara pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului.