Nicolae Ciucă întâlniri succesive cu președintele Parlamentului European și cu președintele Moldovei/ Invitație pentru Roberta Metsola să vină în România

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 31-05-2022 21:04

Președintele PNL, premierul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut azi o întrevedere cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, discuțiile vizând viitorul PPE, subiecte de pe agenda curentă a Uniunii Europene, precum și extinderea spațiului Schengen. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat, și cu această ocazie, că aderarea României la spațiul Schengen este o prioritate pentru țara noastră și a punctat că ne bazăm pe sprijinul total al Parlamentului European pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a invitat-o pe Roberta Metsola în România și a felicitat-o pentru poziționările consistente în favoarea respectării valorilor democratice și statului de drept în România. De asemenea, președintele PNL și-a exprimat aprecierea pentru activitatea și proiectele președintei Parlamentului European.

Un alt subiect de discuție a vizat importanța susținerii active, de către Uniunea Europeană, a parcursului european al Republicii Moldova, precum și a reformelor inițiate de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Întâlnirile au avut loc la Rotterdam în marja Congresului PPE.