Video - Momente de groază pe zgura de la Roland Garros: Alexander Zverev, accidentare horror în semifinala cu Rafa Nadal

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 03-06-2022 19:47
Actualizat: 03-06-2022 19:56

Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după 3 ore de joc, în fața germanului Alexander Zverev, care a abadonat din cauza unei accidentări la gleznă, în momentul în care spaniolul conducea cu 7-6 (8), 6-6 (0), anunță mediafax.

Calificarea în finala Openului Franței îl face pe Nadal favorit la câștigarea celui de al 22-lea titlul suprem într-un turneu major.

Zverev a început mult mai bine și a făcut break chiar în primul game, ducând avantajul până la 2-4, când Nadal a revenit și a egalat 4-4. La 5-4, spaniolul a a avut 3 mingi de break și de set, contracarate de german.

În tiebreak, Zeverv a jucat din nou mai bine și și-a procurat 4 mingi de set, la 2-6. Nadal nu a cedat însă și a rezistat incredibil, trimițând înapoi fiecare minge și determinându-l pe Zverev să facă greșeli incredibile.

La 6-6 în tiebreak, spaniolul a avut la rândul lui încă 3 mingi de set, valorificând-o pe ultima.

Setul secund a avut un debut straniu, cu 8 break-uri în primele 9 game-uri. Zverv a fost primul care și-a valorificat serva și a condus apoi cu 2-4, dar în cele din urmă s-a ajuns din nou la tiebreak.

Din păcate, la chiar prima minge, pe serviciul germanului, Zverev a suferit o accidentare gravă la glezna dreaptă, piciorul său blocându-se pe zgura umedă. Asta a dus la o posibilă entorsă, el fiind scos din teren în scaun cu rotile, după ce imediat după accidentare, germanul a strigat de durere timp de câteva momente, căzut pe zgura terenului.

După o pauză de câteva minute, Zverev a revenit în arenă în cârje, anunțând că e nevoit să abandoneze.

Nadal se califică astfel în cea de a 14 finală la Roland Garros, spaniolul câștigându-le pe toate celelalte 13.

În actul final el îl va înfrunta pe câștigătorul partidei dintre croatul Marin Cilic și norvegianul Casper Rud.