Petrolul Ploieşti a perfectat primul său transfer pentru noul sezon, cel al fundaşului dreapta Florin Borţa

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 06-06-2022 22:06

Echipa de fotbal Petrolul Ploieşti a perfectat primul său transfer pentru noul sezon, cel al fundaşului dreapta Florin Borţa, a anunţat, luni seara, formaţia nou-promovată în Liga I.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani revine, astfel, la Petrolul, după ce a mai jucat pentru echipa ploieşteană în stagiunea 2018-2019, atunci când a bifat 15 partide şi a marcat un gol, conform Agerpres.

Borţa aparţine clubului Universitatea Craiova, pentru care a adunat cinci apariţii în primul eşalon. Borţa a evoluat, sub formă de împrumut, din 2019, la Concordia Chiajna, totalizând 28 de prezenţe pe parcursul stagiunii precedente a Ligii 2.

Noul acord dintre FC Petrolul şi Florin Borţa se va întinde până la finalul sezonului 2022-2023.

Petrolul s-a despărţit şi de doi jucători, mijlocaşul Marius Chindriş şi fundaşul central Viorel Lică.

Chindriş a bifat o promovare în Liga a II-a cu Petrolul, la capătul sezonului 2017-2018, şi, după revenirea la Ploieşti în toamna trecută, a contribuit la accederea în primul eşalon. Mijlocaşul central a totalizat 47 de apariţii oficiale, în ultimul sezon având 18 meciuri jucate în Liga a II-a şi Cupa României.

Venit la Petrolul la începutul anului 2021, Viorel Lică a bifat 19 apariţii pentru "lupi", în campionat şi în Cupa României, pe parcursul unui sezon şi jumătate.